ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ
Σχολή Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών - Μηχανικών Γεωπληροφορικής (ΣΑΤΜ-ΜΓ)

Το στοίχημα των περιοχών Natura

Άρθρο της Καθ. Μαρίας Παπαδοπούλου στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ (21/4/24). Η Ελλάδα αριθμεί 446 προστατευόμενες περιοχές (Natura 2000), σε στεριά και θάλασσα, οι οποίες αποτελούν πολύτιμο φυσικό κεφάλαιο για τη χώρα μας. Οι περιοχές δεν είναι και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως κλειστά συστήματα. Οι κανόνες, οι ρυθμίσεις των δραστηριοτήτων και οι όροι που αφορούν […]

Περισσότερα

Συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ερευνας και Τεχνολογίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου

Η Καθ. Μαρία Παπαδοπούλου, Πρόεδρος του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. συμμετείχοντας στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ερευνας και Τεχνολογίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου με τίτλο «Περιβάλλον, τεχνολογική καινοτομία και νεοφυής επιχειρηματικότητα» επικεντρώθηκε σε θέματα διαχείρισης των φυσικών πόρων της χώρας με τη συνδρομή σύγχρονων καινοτόμων εργαλείων που θα συμβάλλουν στην προστασία και ανάδειξη τους.

Περισσότερα

THE FIFTH SUSTAINABILITY SUMMIT ΟF ECONOMIST

Η Καθηγήτρια της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών – Μηχανικών Γεωπληροφορικής και Πρόεδρος του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ), κα. Μαρία Παπαδοπούλου συμμετείχε στο πέμπτο συνέδριο για την βιωσιμότητα του στην ενότητα SUSTAINABLE WATER MANAGEMENT.

Περισσότερα

Συνέντευξη της Καθηγήτριας Μαρίας Παπαδοπούλου στον Αθήνα 9.84

Ραδιοφωνική συνέντευξη στην εκπομπή ΝΤΑΜΑ ΣΠΑΘΙ στο ραδιοφωνικό σταθμό
984 της Καθηγήτριας Μαρίας Παπαδοπούλου, Προέδρου του Οργανισμού Φυσικού
Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ).

Περισσότερα